fbpx

Omsorgsfuld sorgterapi for dig, der har mistet

Sorgterapi, sorgbehandling og bearbejdning af sorg kan være starten på næste kapitel af dit liv efter et tab.

Uanset om du har mistet pga. pludselig død eller lang tids sygdom, eller du har været igennem en hård skilsmisse, kan sorgterapi give dig en afklaring og forløsning, så sorgen bliver til et savn, og du bevarer de gode minder.

Sorg kan opstå som følge af mange forskellige tab, der alle har det til fælles, at dit velkendte livsmønster brydes. Det kan være

 • sygdom eller død
 • at blive forladt af en kæreste eller skilt fra en ægtefælle
 • en fyring
 • en flytning fra et sted, hvor du var glad for at bo

Og sorg kan ikke gradbøjes. Den føles 100% hver gang, selv om intensiteten eller varigheden er forskellig. Derfor kan følelsen af sorg være lige invaliderende, uanset om du har mistet for nylig, eller det er flere år siden, og du stadig har svært ved at finde glæde i tilværelsen. Særligt hvis du også har børn – der måske også sørger. For når børnene kræver din omsorg og opmærksomhed, kan det være endnu sværere at finde tid til den egenomsorg og ro, som du har brug for – for at komme videre.

I 2018 mistede jeg selv min mand og mine børns far efter 1½ års tungt sygdomsforløb med ALS. Derfor ved jeg også, at sorg føles forskelligt på forskellige tidspunkter. Jeg oplevede det både, da vi fandt ud af, at min mand var alvorlig syg, da han døde, og da børnene og jeg skulle lande i livet sammen bagefter – i en familie, hvor der nu manglede én.

Det var overvældende, at jeg både skulle stå for alt det praktiske i krisen, mine børns sorg og min egen. Og jeg følte mig meget alene og manglede en livslinje. Derfor tog jeg en master i psykologi og blev certificeret i Grief Recovery Method. En evidensbaseredet metode til bearbejdning af sorg, der fik så meget til at falde på plads i mit eget liv, at jeg nu inddrager den i alle mine sorgcoachingsforløb og kurser.

Sorgterapi, hvor du siger pænt farvel

Individuel sorgterapi hos mig løber over 7 uger. Her flytter du dig fra, hvor du er nu i din sorgproces og slutter af med at skrive et personligt afskedsbrev, hvor du parkerer sorgen og rummer, at du nu skal fokusere på de gode minder fremover.

Det er et pædagogisk forløb, hvor du og jeg sammen kommer igennem alle dine svære følelser og det forløb, du har været igennem i forbindelse med tabet. Jeg hjælper dig med at sætte ord på det, der er svært, og fremhæve de gode minder, så du kan tage dem med ind i dit nye liv, og du igen får overskud til at være noget for andre.

Den røde tråd i sorgterapien er, at du bliver klædt på til at skrive afskedsbrevet og læse det højt. Før vi kommer dertil, går vi gennem 3 forskellige omdrejningspunkter, samtidig med at du fortæller om dit tab og din sorg, og det hele falder på plads:

 1. Vi afliver myterne om, hvad sorg er, og hvordan sorg bearbejdes:
  Mange gode mennesker omkring dig tror fejlagtigt, at de kan tænke sig frem til, hvad du har brug for. Derfor møder du sikkert mange velmente råd, der kommer fra hjernen.
  Sorgen skal bearbejdes via dit hjerte – ved at du mærker sorgen, og hvad det gør ved din sorg, når nogen lytter og rummer din smerte.
 2. Du får en forståelse for, hvordan sorg bygges op gennem et liv:
  Hvilke tab har du oplevet tidligere, der blusser op i forbindelse med dit aktuelle tab?
  Hvad er dit mønster for at håndtere tab og svære situationer?
  Og hjælper dit mønster dig altid?
 3. Afsked med den person, du har mistet:
  Her undersøger vi alle de vigtige begivenheder i jeres fælles liv. Du får overblikket over de gode minder og noterer, hvad du har tilgivet eller gerne vil tilgive.
  Du får hjælp til at skrive afskedsbrevet, så sorgen heles, du sætter dig selv fri og bliver klar til livet igen – med et savn og gode minder i stedet for den knugende sorg.

Til sidst afslutter du sorgterapien med at læse brevet op og mærke, hvor langt du er kommet i din sorgproces.

Et intenst sorgterapiforløb, hvor vi følges ad

Som udgangspunkt mødes vi én gang om ugen i 7 uger.

Det virker måske for intenst med et selvudviklingsforløb, hvor du skal rumme så mange svære følelser i løbet af så forholdsvis kort tid. Men du kan rumme mere, end du selv tror. Og du lever jo med sorgen – og på trods af sorgen – i forvejen. Så eneste forskel vil sikkert være, at du nu følges med en sorgterapeut, der støtter dig, og at du bearbejder sorgen ved at gennemgå dit tab og følelserne til den, du har mistet.

Passer vores samtaler ikke ind i din kalender, er det selvfølgelig muligt at springe en enkelt uge over.

Mellem sessionerne arbejder du med sorgen gennem opgaver, der binder din sorg og forløbet sammen.

Kan du ikke nå at lave opgaverne, anbefaler jeg at du kommer til sessionerne alligevel. Så arbejder vi sammen ud fra, hvor du er kommet til. For jeg ved godt, at det kan være svært at finde tiden, især hvis du også skal tage dig af dine børn. Så det er ikke noget du skal undskylde for.  Ofte føler mine klienter heldigvis, at opgaverne er en meditativ og afslappende måde at mindes den, de har mistet, efter de har puttet børnene om aftenen.

Samtalerne varer omkring en time, og længden er fleksibel alt efter, hvad du har brug for, at vi snakker om. Vi kan enten mødes online eller i mine lokaler i København. Særligt klienter med børn vælger ofte onlinemøderne for at kunne få dagligdagen til at hænge sammen. Og jeg har mindst lige så gode erfaringer med online sorgterapi som med fysiske møder.

Hvis du føler dig mere tryg ved at møde mig i virkeligheden, er det tit et godt kompromis at mødes fysisk ved det første møde.

Pris for sorgterapi: 6.000 kroner
Med i prisen følger bogen Sorgbearbejdning.                        

Forløbet er også for dig, der har mistet et barn eller dig, der har gennemgået en skilsmisse.

Hvad siger andre?

Jeg kan varmt anbefale forløbet med ”Grief Recovery Method” faciliteret af Kirsten.

Kirsten er rigtig god til at skabe en god og tryg stemning, således at der er plads til at få bearbejdet både gode og dårlige hændelser og følelser og samtidig blive guide igennem forløbet med gode eksempler. ”Den røde tråd” i forløbet har helt klart været en fordel for mig, da de trin metoden indeholder, betyder at forholdet til relationen og min egen rolle er blevet langt mere afklaret.

For mig har det gjort en stor forskel, at Kirsten har guidet mig til at få sagt farvel til uafsluttede situationer og følelser. Nu kan jeg fremover kan fokusere på de gode minder og den følelsesmæssige heling har fået et stort skub i den rigtige retning. 

 

Scroll to Top