fbpx

Når far skal dø

En fortælling om, når sygdom rammer, og gode råd til at hjælpe børn i sorg.

”Jeg vil ikke have, at du skal dø, far. Du må ikke dø!”
På sofaen ligger Sally og græder sammen med Jan.
”Det vil jeg heller ikke, skat. Jeg vil ikke dø.”

Kirsten er lykkelig gift og mor til to, da hendes mand får diagnosen ALS. De skal fortælle Vigga og Sally på 9 og 11 år, at deres far skal dø. Som mor, hustru og nærmeste pårørende bliver det Kirstens allervigtigste opgave at passe på børnene igennem Jans sygdomsforløb. Fortælle dem sandheden om sygdommen og forberede dem på, at deres far skal dø. Men samtidig skal hun beskytte dem mest muligt og fastholde deres barndom og troen på, at livet er godt – også når det ikke er det.

Når far skal dø tager læseren med fra den barske besked til den første periode efter dødsfaldet. Kirsten Wallentin Damgaard fortæller sin families historie med særligt fokus på børnene og giver konkrete råd om det, der kan være svært. Hvordan fortæller du dine børn, at far skal dø? Hvordan samarbejder du med børnenes skole? Og hvad kan andre rundt om dig gøre for at hjælpe og støtte i en svær tid?

Bogen er især relevant for dig, der selv har børn, som oplever alvorlig sygdom eller død tæt på. Den er også relevant for dig, der er god ven til en familie, som er ramt af sygdom, eller dig, der måske ikke er så tæt på, men som alligevel gerne vil hjælpe.

Køb bogen direkte af mig for 200 kr. inkl. moms og levering med DAO. 

Husk at skrive, hvis du ønsker bogen signeret.

Når far skal dø
PH

“Åhhhh, hvor ville jeg ønske, at jeg havde læst denne bog, inden min mand blev syg og døde i 2018. Næsten alle de tanker og følelser der bliver beskrevet i bogen, kunne være mine. 
Jeg ville ønske at ALLE, ligegyldigt om man allerede er i et sygdomsforløb, eller “bare” lever, ville læse eller høre denne bog. Mange ting ville blive SÅ MEGET nemmere for de ramte familier, hvis alle andre faktisk er klar over, hvilke “mekanismer” der går i gang, når man er nærmeste pårørende til en alvorlig syg person.”

Læser af “Når far skal dø”

“Når far skal dø er en rørende fortælling, der sætter et vigtigt fokus på, hvordan det er, når man som familie har sygdom og død tæt inde på livet. Her er et relevant indspark til andre, der står i samme situation.
Man kan føle sig spejlet, få et smil på læben, fælde en tåre og få et godt råd med på vejen fra nogle, der har været der.”

Rebecca Wandel, Psykolog

“En levende beskrivelse af hverdagen i familien, når ALS-diagnosen er stillet. En hverdag, der aldrig bliver hverdag. Bogen har fokus på børn og deres måde at tackle sorgen på. En sorg, der er alle steder, og det skal den have lov til. Bogen hjælper forældre med at støtte deres børn i denne sorg. De gode råd til dig, der er tættest på, og til dig, der gerne vil hjælpe, er vigtige. De udgør en praktik, der kan mærkes, og er skrevet, så det giver et håndtag at gribe, når kaos råder.
Når far skal dø er en værdifuld bog. Den er letlæselig, hvilket er en nødvendig form, når ressourcerne i familien til stadighed bliver maksimalt presset og ensomheden banker på.”

Heidi Hoelgård Sunesen, Muskelsvindfonden

Scroll to Top