fbpx

Lær mig at kende

I 2016 fik min mand, Jan, diagnosen ALS – en sygdom uden håb for overlevelse. Fra den ene dag til den anden blev det min allervigtigste opgave at passe på vores to børn, vores familie og mig selv. Jeg skulle sikre, at jeg havde overskuddet til at få os bedst muligt igennem Jans sygdomsforløb og hans død. Jeg skulle fortælle vores døtre sandheden om sygdommen og forberede dem på, at deres far skulle dø. Samtidig skulle jeg beskytte dem mest muligt og fastholde deres barndom og troen på, at livet er godt – også når det ikke er det.

Jan døde i 2018. Sorgen er ikke forsvundet fra vores liv. Jan er fortsat meget til stede i vores hjem og i vores tanker. Men i dag er det livsglæde og gode minder, der fylder mere end sorgen. Vi har skabt et liv med plads til glæde og til nye oplevelser. Og når vi mindes Jan, er det med kærlighed og omsorg. Vi ser ofte på billeder af ham og taler om, hvordan pigerne hver især ligner ham. Vi markerer altid hans fødselsdag og hans dødsdag ved at holde fri, besøge hans gravsted og lave noget hyggeligt sammen.

Jeg har sat mig for, at vi skal have et godt liv på trods af vores tab. Vi skal have glæde, latter og gode oplevelser. Det har været et fast holdepunkt for mig gennem sorgen. Sorgen må aldrig blive en undskyldning for, at vi ikke går efter vores drømme. Det er ikke altid let, men vi hjælper hinanden, og vi gør det i fællesskab.

Efter Jans død havde jeg behov for at hjælpe andre i samme situation, så i dag arbejder jeg som sorgcoach. Jeg traf det valg, fordi jeg selv savnede noget tilsvarende, da jeg stod midt i mit livs største udfordring. Siden Jans død har jeg uddannet mig inden for sorgbearbejdning og sorgterapi. Jeg har en master i psykologi, er certificeret coach og er certificeret inden for “The Grief Recovery Method”, en amerikansk metode, der er udviklet over 40 år. Jeg har valgt netop denne metode, fordi den virker! Det ved jeg, for jeg har selv været igennem den. Men også fordi det er en nænsom og omsorgsfuld metode. Den indeholder både plads til samtale og reflektioner over det tab, vi har oplevet, og så har den nogle faste elementer, vi skal igennem, og som er vigtige i sorgbearbejdningen.

Det er mit mål at hjælpe dig, der er i sorg – uanset hvor langt du er på rejsen. Og at hjælpe dig med at komme tilbage til et liv, hvor glæden fylder mere end sorgen. I mine forløb vil du møde forståelse og omsorg. Du vil opleve, at jeg er nærværende, og at jeg gavmildt deler ud af min personlige historie og mine erfaringer. Og så vil du opleve, at der altid er plads til latter og til at mindes med et smil på læben.

Du er altid velkommen til at kontakte mig eller booke mig til en uforpligtende samtale, hvis du vil høre, hvordan jeg kan hjælpe dig.

KiWD
PH

Hvad siger de, der har arbejdet med mig?

“Jeg kan varmt anbefale forløbet med “Grief Recovery Method” faciliteret af Kirsten.

Kirsten er rigtig god til at skabe en god og tryg stemning, således at der er plads til at få bearbejdet både gode og dårlige hændelser og følelser og samtidig blive guide igennem forløbet med gode eksempler. ”Den røde tråd” i forløbet har helt klart været en fordel for mig, da de trin metoden indeholder, betyder at forholdet til relationen med min afdøde mand og min egen rolle er blevet langt mere afklaret.

For mig har det gjort en stor forskel, at Kirsten har guidet mig til at få sagt farvel til uafsluttede situationer og følelser. Nu kan jeg fremover fokusere på de gode minder og den følelsesmæssige heling har fået et stort skub i den rigtige retning.”

Enke med fire børn – Sorgbearbejdning 1:1

“Jeg er uendelig glad og taknemmelig for at have gennemført kurset hos Kirsten. Hun var uvurderlig i sin hjælp til at guide mig igennem, specielt  og især da jeg blev udfordret med brevet til sidst.

Jeg har prøvet mange sorggrupper og gået til psykolog efter min mands død, men har på ingen måde fået det samme ud af disse forløb, som det hos Kirsten.

Det overraskede mig – på den gode måde, at få ting frem og belyst som jeg havde glemt (men sindet gemt) og som er ekstremt betydningsfulde for hvordan min tilgang til fremtidige relationer vil være. 

Jeg havde en god og meget lettet følelse indeni da mit forløb hos dig var til ende, på en måde jeg ikke har prøvet før. – Jeg var lettet og følelsesmæssigt “svævende” på en måde jeg ikke havde troet jeg skulle opleve igen, fordi jeg har været ked af det og trist i mange år.

Hos Kirsten var betydningsfulde oplevelser gennem 20 år – på godt og ondt i fokus. Jeg oplevede en ny håndterbarhed af mine glemte klemte følelser. De fik opmærksomhed, tid og plads, og jeg har taget mig “af dem” så de nu er parkeret og ikke vil begrænse mig i nye relationer og i mit liv fremover.

Kurset var intenst – specielt de sidste sessioner berørte mig dybt – men det var absolut en succes at gennemføre og for det vil jeg gerne sige Kirsten tak – af hjertet tak.”

Enke – Sorgbearbejdning 1:1

PH
Scroll to Top